zondag 20 februari 2011

Kleine frutsels / Small projects

Twee collega's namen afgelopen week afscheid bij ons. Traditiegetrouw maakten we allemaal een "A-4'tje": een pagina in een bepaald thema die we verzamelen in mooie map.Meestal probeer ik daar iets met stof voor te maken. Zo ook deze keer. Natuurlijk had ik weer onderschat hoeveel tijd ik daarvoor nodig zou hebben dus werd het op het laatst toch nog haastwerk. Maar ik heb het op tijd af gekregen!

De ene collega houdt erg van tuinieren. Daarom voor haar een bloementuintje.
De andere collega is een echte cijferaar, dus voor haar een sudokuutje.


 Bedankt voor de tips voor het noteren van je plannen voor een quilt. Zo kun je inderdaad voorkomen dat je niet meer weet hoe of wat als het project even stil heeft gelegen. Dat is nu zo fijn van zo'n weblog, mensen die met je meedenken!

Gisteren heb ik mijn flanelletjes uitgespreid in de woonkamer, voor de achterkant van het dronkemanspad. Helaas heb ik niet genoeg om een rand uit één stof te maken. Ik ga dus de rest van de restanten verwerken tot randen.

Maar eerst moet ik wat gaan opruimen en stofzuigen hier in huis. De zolder is nog niet klaar (maar wordt wel heel mooi!). Als gevolg daarvan ligt overal in huis hobby- en ander spul. Mijn creatieve ader raakt daardoor verstopt dus eerst maar eens orde op zaken stellen.

This week I made something small for two colleagues at work who are leaving our school.

Yesterday I collected all the fabric for the backing I showed yesterday. Unfortunately, there's not enough fabric to make a border in one piece, so I'll have to use what's left. 
But not today, because there's quilting materials and other stuff all over the place here, and that is seriously hindering my creativity. So today I'm going to tidy up!

3 opmerkingen:

Beth from Maine zei

I like the small pieces. Very compact and satisfying.

Christina Fokkema zei

Nu zien jouw collega's ook jouw andere stoffige kant he.

Anoniem zei

Wat zijn ze leuk geworden, Dea.

Groetjes, Mam