vrijdag 26 augustus 2011

Langzaam weer op gang

Al is mijn kamer nu klaar, ik doe toch nog niet zo veel als ik had gedacht/gehoopt. Blijkbaar heb ik wat meer tijd nodig om mijn draai weer te vinden na zo'n lange pauze. Bovendien heb ik nog zo veel projecten liggen... Ik weet niet waar ik beginnen zal, haha.

Inmiddels heb ik wel weer een project opgepakt waar ik op de hand mee verder ga werken. Het is het quiltje waar in aan ben begonnen bij de Mixed Media-cursus van DIY Textile School. Ik maakte het naar aanleiding van de betekenis van mijn naam: godin (zie ook hier en hier).
Sinds mijn laatste logje over dit project heb ik de godin met de machine op de achtergrond geborduurd. Ik vond het resultaat echter niet geweldig. De tekening viel weg op de achtergrond. Daarom borduur ik het nu met de hand (met een steelsteek en met dubbele draad). Dat effect is veel mooier, naar mijn mening.De handen zijn dus klaar. Nu kom ik bij het moeilijkste stukje, vind ik, de ogen. Deze wil ik niet met de steelsteek doen, maar ik wil met een satijnsteek over het machinale stiksel borduren. Hopelijk geeft dat het resultaat dat ik wil. Vanavond ga ik het uitproberen.Naast dit project wil ik dan nog iets op de machine, buiten het dagelijkse oefenen met machinaal quilten. Dat vind ik het fijnst, als ik kan afwisselen tussen machinaal en handwerk.
Waarschijnlijk wordt mijn machineproject het afwerken van de flanellen dronkemanspad. In dit logje schreef ik er al over.
Deze quilt is bijna klaar om te quilten. Ik moet nog iets verzinnen om de achterkant groter te maken maar daar ben ik bijna uit. Ik hoop er dit weekend een beginnetje mee te maken.

Zo langzaamaan kom ik dus toch wel weer op gang. :-)

2 opmerkingen:

Ineke zei

Dat heb ik nou ook altijd.Dan kún je beginnen en je weet niet waar en wat. Is eigenlijk een luxe probleem, maar komt goed hoor.
http://ineke-rens.blogspot.com

Christina Fokkema zei

Als je maar eenmaal weer op gang bent gekomen komt de rest vanzelf.