dinsdag 23 augustus 2011

Zolder

Ja, ja, de zolderkamer is eindelijk klaar, schoon en ingericht. Dat was hij twee weken geleden al maar toen ging ik lekker op vakantie naar Tenerife! We hebben genoten van het heerlijke zonnetje en het prachtige landschap. Die bergen en dan vooral de Teide en het hele Parque Nacional del Teide zijn indrukwekkend.

Maar nu weer lekker thuis met dit fantastische weer. ;-) Mij deert het echter niet echt want ik ben heerlijk op zolder bezig. Het is nog even zoeken waar alles ligt maar dat wordt vanzelf weer vertrouwd.

Hieronder zie je de naaitafel. Hij is heerlijk groot - 2m x 1m - en in hoogte verstelbaar zodat ik er ook op kan snijden zonder een hernia op te lopen. ;-)
Er komt nog een gat in de tafel zodat ik mijn machine erin kan later verzinken.


Achter de naaitafel hangt de'ontwerpwand': en molton met een lat boven- en onderin.


Schuin tegenover de naaitafel staan de kasten met mijn quiltschatten. Ik wilde eigenlijk 'quilttroep' zeggen, maar dat mag niet meer van Marie-Jozé. ;-)
We gaan de bovenkastjes nog ophangen zodat er tussen de onder- en bovenkastjes ruimte is om iets op te leggen/zetten.


Naast deze kasten staat het computerbureau.


Daarachter staat de voetbaltafel van Marc. Daar hebben we ons al aardig mee vermaakt. :D


En als laatste de hoek bij de deur, waar ik met mijn rug naartoe zit als ik aan het bureau zit. In de spiegels van de kast, kun je de voetbaltafel nog zien. Naast de deur zie je een ingebouwde kast. Deze kast heeft Marc boven de trap gemaakt, een echte ruimtewinner! Hij staat nu volgepropt met allerlei schoolspullen. Na de vakantie gaat dat mee naar school (voor een groot deel) maar dan weet ik vast wel iets anders dat ik erin kan bewaren.


Kunnen jullie je voorstellen dat ik me de koning(in) te rijk voel in deze kamer? Het is zo ruim en licht, heerlijk!

My work area is finally ready for use! We finished it about two weeks ago. I didn't have time to show you the photos then because we went on holiday. We went to Tenerife, a lovely island. I already miss the warm and sunny weather.

 At the same time, it's great to be home again and finally enjoy my wonderfull work area!

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Dea, wat een prachtige ruimte heb je gekregen!!
gr. Marjolijn

Marie-Jozé zei

De Teide is idd erg mooi. DH wilde graag naar de top maar daar moest je een permissie voor hebben. Tja en doet wel pijn in het hart van een echte berggeit. Pff je hebt wel een hele grote kamer en idd het zijn schatten en geen troep, alhoewel ik last toch wat troep heb weggegooid. Dat moet soms, helaas.

ina zei

prachtig............. werk ze! ik bedoel, quilt ze.

Christina Fokkema zei

Een waar paradijsje. Maar over dat gat ik die mooie grote tafel zou ik maar eens gaan nadenken. Het is juist een prachtige werktafel en voor naaien heb je niet zoveel ruimte nodig. Kun je er niet haaks een tafel tegenaan zetten zodat daar je naaimachine opkomt? Ik zou het eerst zo proberen, dan kom je er vanzelf achter wat het handigste is.

Nienke zei

Eens met Christina! Beter om één tafel helemaal vrij te houden zodat je tijdens het naaien, ruimte hebt om het van je af te leggen, om iets te snijden of iets te spelden, etc. Maar het is een prachtige ruimte, hoe je het ook verder oplost!

Dea zei

Zelfs met gat in de tafel voor de naaimachine, blijft er, volgens mij, nog genoeg ruimte over om iets anders ernaast te doen.
Voor machinaal quilten leek het me juist wel fijn om zo veel ruimte naast de machine te hebben, zeker met mijn krakkemikkige linkerschouder en -arm.
Maar het ziet ernaar uit dat het sowieso niet doorgaat. Waar we van tevoren namelijk niet bij stil hebben gestaan, is dat het u-frame onder de tafel ervoor zorgt dat het blad aan de voorkant minder ondersteund wordt. Toen ik gisteren wat aan het oefenen was met machinaal quilten, maakte mijn machine meer lawaai en voelde 'anders' dan anders. Ik denk doordat het blad meeveert doordat het op die plek niet wordt ondersteund. Om er dan ook nog een gat in te maken, is misschien niet zo'n goed plan.

Maar de ruimte in inderdaad geweldig. Ik ben er echt heel blij mee! Bedankt voor de leuke reacties.