zondag 30 december 2012

Dagboekquiltje december 2012

Mijn quiltje voor december was al eerder klaar. Ik stuurde het echter naar Hannie en heb gewacht tot zij het had ontvangen. Dat is nu gebeurd dus hierbij mijn decemberquiltje.

Het thema van mijn eindejaarsoverpeinzingen  dit jaar was: doorgeven. Wat geef je door en hoe doe je dat? Wat is aan ons doorgegeven en door wie?

De afbeelding van een Egyptische (?) dame die ik eerder met gelmedium op stof overbracht, pastte daar heel mooi in. Tenslotte hebben latere culturen veel geërfd van de Egyptenaren.

Verder vond ik de afbeelding op een of andere manier ook erg passen bij Hannie, dus dat het uiteindelijke werkje naar haar zou gaan, was al snel duidelijk.

De afbeelding heb ik machinaal gequilt met verlopend metallic garen en gouddraad. Daarnaast heb ik op sommige plaatsen met de hand wat koperkleurig 'garen' gestikt.

De transfer van de afbeelding was niet helemaal naar mijn zin: te veel wit van het papier. Dat kreeg ik er maar niet afgewreven. De achtergrond van de afbeelding heb ik daarom bewerkt met wat bronskleurige verf (waarvan ik ook wat heb gebruikt op de gele achtergrondstof). Het kleed van de Egyptische dame heeft wat meer kleur gekregen door het gebruik van rode glitterlijm.

Het gele werkje heb ik op een mooi lapje uit mijn voorraad genaaid en het geheel is op een achtergrond van stevige lutradur genaaid.

Het was weer lastig om mooi op de foto te krijgen. De kleuren zijn in werkelijkheid minder somber, vind ik.

Vergeet ik nog dat ik mijn eerste ATC ooit heb gemaakt:

2 opmerkingen:

Christina zei

Ik had em al gezien bij Hannie. Heerlijk om te zien dat jij je vakantie ook creatief gebruikt. En ook nog een week te gaan. Dat belooft wat.

Hannie de Beer zei

Het ligt hier te pronken, zodat mijn bezoek het ook kan bewonderen!