zondag 23 december 2012

Vandaag voelde als de eerste echte vakantiedag, lekker achter de naaimachine!

Ik ben met twee quiltprojectjes bezig op het moment: het landschapje en het quiltje dat ik startte tijdens een van de workshops van Susan Brubaker Knap.

Eerst het landschapje, daarvan liet ik eerder een telefoonfoto zien maar dat was een erg slechte foto. Hopelijk is deze duidelijker.


Bij het landschapje moest de vulling groter worden dus daar heb ik twee stroken Hobbs aangezet. Daarna heb ik de vogels op de lucht gelegd.

Verder wil ik iets toevoegen aan de onderkant. Eerst had ik er allerlei schelpjes op gelegd maar dat vond ik niet geweldig. Toen vond ik deze blaadjes dus die legde ik onder de schelpjes.


Dat vond ik erg mooi. Maar zoals altijd, twijfel ik nog. Wil ik dit echt? Verknal ik hem niet? Pff, ik ben en blijf een twijfelkont. ;-) Hij blijft nog even liggen. Ik ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden!

Dan ga ik ondertussen verder met het andere quiltje dat ik noemde: de bladeren van Susan Brubaker.


Het werkje is klaar om gequilt te worden. Ik ga de kussensloopmethode gebruiken voor de afwerking dus het zou snel gedaan moeten kunnen zijn...

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Geweldig om te zien ! Vooral het zeezicht spreekt mij ontzettend aan. Heerlijk om zo bezig te zijn. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Prachtige werkjes! De bladeren zijn ook geweldig mooi!

Ineke zei

Ik vind de bladeren prachtig er op.

Anoniem zei

Oh, wat heerlijk zo'n vakantie! Prachtig, vooral die bladeren! Mooi, mooi, mooi!

Christina zei

De bladeren zijn prachtige geworden.

Het landschapje ook en je toevoeging is prachtig. Met name omdat het doorloopt over de rand. Daarmee heb je er een geheel van gemaakt. Het enige waar ik aan twijfel is de kleur van die dingetjes. Op de foto zien ze qua kleurgradatie er harder uit dan de rest van je quilt. Dat betekent dat die dingetjes het meeste aandacht vragen. Maar waarschijnlijk komt het door de foto.

Dea zei

Bedankt voor jullie reacties!

@Christina, dat is precies waarom ik twijfel: de kleurgradatie.

De vorm van van de blaadjes, de plaatsing, de schelpjes erop en die ene zeester.. Het is allemaal precies zoals ik wil, behalve de kleur van de blaadjes. Het ligt niet aan de foto, de kleurgradatie van de blaadjes is anders dan de restvan de quilt.

Ik heb bedacht dat ik een blaadje ga verven. Eens kijken welk effect dat geeft.

Bedankt voor het meedenken!

Marrie-jette zei

Lekker laten zitten die blaadjes!Ik vind ze erg mooi.
Fijne feestdagen.

Chriss-Cross zei

Ik vind die blaadjes wel mooi, maar misschien moet je ze de kleur van zeewier geven. Dan vormt het meer één geheel met het zeezicht. Je weet wel ZEEzicht, ZEEwier...
Ben benieuwd hoe je de bladeren gaat afwerken!