zaterdag 15 december 2012

Verwend!

De laatste tijd ben ik vreselijk verwend! Ten eerste door mijn tante, van wie ik twee quiltboeken mocht uitzoeken omdat ik haar heb geholpen met een quilt en omdat ze zo geniet van onze handwerkmiddagen, samen met mijn moeder. Nou, daar geniet ik ook van, hoor!

Helemaal niet nodig dus, die verwennerij maar wel erg lief! Ik heb gekozen voor deze boeken.

Links een boek over Paper en Metal leaf lamination. Daar zit ook een dvd bij. Die heb ik nog niet bekeken want eerst ben ik Fragile Fabrics (rechts) aan het lezen.

Prachtige boeken zijn het, alletwee!
En tegelijk mocht ik van mezelf en mijn vriend ook nog twee boeken uitkiezen omdat ik mijn opleiding tot taalcoördinator succesvol heb afgerond.

Weer twee boeken uit de serie van Jan Beany en Jean Littljohn. Heerlijke boeken, vol inspiratie! Echt, het leven is veel te kort; er is nog zo veel om uit te proberen en onder de knie te krijgen. Dat gaat allemaal niet lukken. Ik heb minstens drie levens nodig!Naast het lezen in deze boeken, doe ik tussendoor ook nog wat met draadjes en stofjes maar ik heb (nog) net echt iets om te laten zien. Ik ben met een werkje voor 'iemand' bezig, maar dat laat ik pas zien als ik het heb gegeven.
Mijn landschapje ligt nog onveranderd op de kast (en hij roept me zo hard elke dag! maar ik kom er gewoon niet aan toe). 
Het breien gaat me steeds beter af! Maar tempo zit er nog niet in. Sowieso is dat niet mijn sterke kant en dat gaat het niet worden ook. Daar ben ik inmiddels wel achter, zelfs over een simpel speldenkussentje dat als tussendoortje bij mijn machine ligt,  doe ik lang. Ach, ik geniet er wel van!

Het komt ook wel doordat ik van alles en nog wat tussendoor doe. Gistermiddag heb ik bijvoorbeeld met mijn nichtje van 9 een klein quiltje gemaakt. Enig! Ik vond het zo leuk om dat met haar te doen. En zij ook, ze had helemaal rode wangen van inspanning, zo schattig. Helaas ben ik vergeten foto's te maken. 
Het quiltje is bijna af en ze deed het heel goed. Ik was een trotse tante. ;-)

Toevoeging: Ha, Ineke, je was me net voor! Ik ben inderdaad nog meer verwend want ik won ook een giveaway op And then we set it onfire. Wat een mazzelaar, hè?

De link verwijst naar het blogbericht met een review van het boek "Art + Quilt". Een geweldige review met inspirerende werkjes gemaakt naar aanleiding van oefeningen in het boek
Wat me ook erg aansprak, was een uitspraak van de schrijfster van het boek. Ze zei dat ART ook te leren is, net als lezen en schrijven. Het vraagt inzet, doorzettingsvermogen en hard werken.

8 opmerkingen:

Ineke zei

Zeker verwend! En op het "fire blog" ook nog een boek gewonnen. Gefeliciteerd.

Christina zei

Nu maar hopen dat je ook nog wat creatiefs gaat maken tijdens de kerstvakantie. Lezen is leuk, maar bezig zijn is leuker; althans dat vind ik.

joke zei

Jij hebt heel wat te genieten tijdens de kerstvakantie!

neeftje zei

Gefeliciteerd met het behalen van je op.eiding! Heerlijk joh! Straks van je verdiende rust genieten!!!! Zal wel lukken met zulke heerlijke boeken!

Liesbeth Wessels zei

Heerlijk die boeken. Ik heb voor de komende weken er ook een paar liggen. Boeken heeft een mens nooit genoeg. En wat leuk dat je op het fireblog dat boek gewonnen hebt. groeten van liesbeth

Nienke zei

Je boekenkeuze is top, ik,vind die beide series ook geweldig, klein maar fijn en zeer inspirerend.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Fantastische boeken, goede keuze. Een echte kwijllijst. Hier zal je echt van genieten. Hele fijne kerstdagen toegewenst.

Hannie de Beer zei

Ik loop wat achter met het lezen van je blogberichten,maar nu toch nog een reactie. Geweldig goede boeken die je uitzocht! Misschien heb je met de Kerstdagen tijd om er in te kijken? Fijne dagen!