vrijdag 7 december 2012

Heerlijk...

Heerlijk om weer creatief bezig te zijn en weer te bloggen. Bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogje! Na zo'n lange periode van afwezigheid had ik niet verwacht dat ik zo snel alweer reacties zou krijgen dus dat was een leuke verrassing. Zo zoetjes aan lukt het ook weer om bij jullie te lezen en af en toe zelfs om te reageren.

Nu het novemberquiltje is afgerond, ben ik alweer aan het nadenken over het decemberquiltje. Ik ben zelfs al begonnen met wat voorbereidingen.
Sorry, slechte kwaliteit foto. 
Verder ligt er een landschapsquiltje dat eigenlijk alleen wat embellishments moet krijgen en dan kan worden afgewerkt.

Maar eerst wil ik een kleinigheidje afmaken én... ik ben aan het breien. Nee, niet dat frutseltje hierboven, maar een echte sjaal-die-col-moet-worden. In de halve patentsteek (als ik het goed heb onthouden).

 Speciaal voor mijn schoonmoeder even een foto, want ik zou haar gisteren mijn breiwerk laten zien maar ik was het vergeten mee te nemen.
Ik ben nog niet erg ver en dat komt omdat het niet zonder slag of stoot gaat.

Ik heb slechts twee keer eerder gebreid: beide keren sjaals in een rechte steek. Deze halve patentsteek vind ik best lastig.
Ik krijg les van mijn tante Coby, een breigoeroe, en zolang zij erbij zit, gaat het goed.

Vanochtend dacht ik: "Lekker, een kopje thee en dan even wat pennen breien." Maar ja, toen maakte ik een fout, die wilde ik herstellen en toen bleef ik hiermee zitten (zie de foto rechts). Op de linkerpen zouden de voorste twee lussen één steek moeten zijn, volgens mij. Tja, wat ik daar nou weer mee moet?!

Nu kan ik altijd bij Coby langsgaan voor hulp, hoor, maar vandaag nodigt het weer niet uit om de deur uit te gaan. Ik pak dus toch maar een van de andere projecten op om mee verder te gaan vandaag. (Er ligt nog veeeeeeeeeeel meer dan ik hier heb opgenoemd. Maar ik maak geen lijstje; dat werkt zo ontmoedigend. ;-) )

5 opmerkingen:

joke zei

Wat een mooi fijn 'frutseltje'.

Chriss-Cross zei

Je hebt mooie wol uitgekozen voor die sjaal. Even doorbijten en dan heb je 'm voor de kesrtvakantie al om je nek!
Mooi landschapje ook! En wat ga je met dat dunne breiwerkje doen?

Christina zei

Ik wilde gisteravond ook aan zo'n col beginnen, maar kom ik gistermiddag op een kerstmarkt en daar kocht ik zo'n ding voor 8 euro. Daar kan ik geen wol voor kopen. Maar eerlijk is eerlijk, het zelf breien is natuurlijk veel leuker

Hannie de Beer zei

Een erg leuk frutseltje! Deed ik eens met garen van de "jongens" Leuk om in een werkje te zetten? Een sjaal breien, kom ik niet aan toe, heb een vriendin die niets liever doet!
Overigs een mooi randje om je fraaie landschap!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Misschien een slechte foto maar daarachter zit wel een heel mooi werkje. Als je klaar bent met breien komt er dan een mooie foto op je blog, ben heel benieuwd naar het resultaat.