maandag 6 februari 2012

Nee hè?! / Bummer!


Ik geloof dat ik deze quilt in de afvalbak kan deponeren. Mijn eerste quilt, een sampler. Met tussenpozen jaren aan gewerkt. Behoorlijk intensief gequilt dus er zitten aardig wat uurtjes is.

Uiteindelijk hing hij niet helemaal mooi. Wassen wil weleens helpen, kreeg ik als advies. Ik durfde niet zo goed want de stofjes had ik nooit voorgewassen. Maar ja, her en der lees ik dat veel mensen dat niet doen en het wassen van de quilt gaat eigenlijk altijd goed, zeker met van die colour catchers in de machine.

Dus ik heb vanmiddag al mijn moed verzameld en de quilt op het fijnste programma gewassen, op 20 graden, met tig van die doekjes. Zie hier het resultaat.


Nu nog maar eens in de machine, maar veel hoop heb ik niet. Echt balen dit.

I've ruined my first quilt ever by washing it. I've spent years finishing it and have hand quilted it intensively. Bummer is an understatement.

It's in the washer again... 

15 opmerkingen:

neeftje zei

Ooo dea, wat een ellende, zonde, ik hoop dat het goed komt!

Mupminoes zei

Wel zonde, maar (op de foto) ziet het er nog helemaal niet zo verkeerd uit, alleen niet meer de kleur die je had.

Heleen zei

Nooit weggooien!! Als je een quilt wast voor de eerste keer nooit een zuinig wasprogramma nemen met minder water of voor kleine wasjes. Ik doe altijd gewoon op standaard bont programma 30 graden. Ook geen wolwas programma nemen of voor fijne was want dan blijft het te lang in het sop liggen en draait minder. Het kwaad is helaas al geschiet. Hopelijk wordt het nog iets minder maar op de foto ziet het er niet dramatisch uit (kan ook een leuk batikje zijn he?) en als de quilt droog is zal het ook minder erg lijken. Succes maar NIET weggooien.

Aart zei

Wat een schrik Dea!
Succes!
http://quiltaart.blogspot.com

Ingrid zei

Het misstaat niet. Heb 's gekeken naar oude foto's van je sampler en het is wel heel wat anders, maar niet persé verkeerd.
Rood is wel een rotkleur om te wassen. Maar inderdaad NIET weggooien. Het is nog steeds een quilt waar je trots op mag zijn.
Groetjes Ingrid.

Ineke zei

Ligt het aan mij? Ik zie niet zoveel verschil, sorry.

Dea zei

Op de foto lijkt het mee te vallen. In werkelijkheid was de lichte stof echt roze. 'Was', want na een aantal wasbeurten, ziet het er al een stuk beter uit.
Na deze laatste wasronde laat ik de quilt drogen en dan hoop ik dat het niet opvalt.
Bedankt voor jullie medeleven! ;-) Het is toch wat, mijn eerste quilt! Maar echt wegdoen, dat zou ik toch niet doen, hoor. Dat roep ik dan wel stoer, in mijn eerste frustratie maar nee, dan maar onder in de kast met roze blokken, maar weggooien, nee. Niet mijn allereerste quilt.

Christina Fokkema zei

Ik heb vaker quilts gewassen en nooit geen problemen. Ik gebruik gewoon een bontprogramma op 30 of 40 graden.

Zou strijken nog een optie zijn? Want ik weet hoeveel werk jij hieraan hebt gehad. En dat niet alleen, het is je eerst sampler en bovendien helemaal met de hand gequilt EN HIJ WAS AF!!!! En dat is bij jou al heel wat.

Dea zei

LOL Precies, Christina! Hoe vaak gebeurt dat nu, dat ik een quilt afmaak?
Maar ik heb de quilt net uit de wasmachine gehaald en ik durf het bijna niet te zeggen... Maar ik denk dat het goed is gekomen!
Morgen, als hij droog is, maak ik weer een foto.

Anita zei

O Dea,wat zal je geschrokken zijn. Gelukkig dat het toch goed lijkt te komen. Ik was mijn stof ook nooit van te voren. Het gaat vast goed komen en ik zou hem zeker niet weg doen.

marjolijn zei

Dat was zeker schrikken, maar wat fijn dat het toch goed lijkt te komen. Ik kom morgen weer buurten.
gr. Marjolijn

Corinne zei

Niet weggooien, als het helemaal mislukt is kan je je quilt altijd nog verven, versnijden, evt appliquaties toevoegen ed. én hem dan zover verbouwen om er een artquilt van te maken.

Hannie zei

Eerste regel voor quilters; Gooi nooit maar dan ook nooit iets weg! Er valt altijd iets mee te doen,al is het versnijden. Maar zoals ik lees is er goede hoop dat het goed komt? Ook wat Corinne zegt is een goede optie!

Nienke zei

Ja komt vast goed, houd moed!

Beth from Maine zei

For some reason the translator isn't working on your comments so I don't know what others have said. My comment: Don't lose hope. You may be able to fix this. It looks very fixable to me. Questions: did you dry it in a machine or on the line? If it is wet, can you stretch it a bit? Perhaps some intense machine quilting will flatten it out. Please let me know what you decide and please don't throw it away.