zaterdag 18 februari 2012

Een beetje laat / A little late...

Helaas, geen Quilt Along deze week. Te druk met werk.

Voor de sneeuw verdween, heb ik vorig weekend nog wel snel 2 lappen geverfd. De tweede lap lag in het uitlekwater. Ik heb onyx gebruikt, wat rode jaspis en een klein beetje citrien.

Alas, no Quilt Along this week. I've been too busy working.


Before the snow melted, I dyed two pieces of fabric last weekend. The second photo shows the piece that was in the water that melted from the snow. I used a lot of onyx, some red jasper and a little bit of citrine.De lappen zijn even groot maar de foto is gedraaid. Bij de leklap had ik ook zijdevezels, zijlont en zijdevlies gelegd. Het vlies en het lont is er niet mooier op geworden. Vooral het lont is dof en in de war.

I put in some silk fibers, side fuse and silk paper in the meltwater. The side fuse has lost its sheen, unfortunately and it got all tangled.


Nu ik dit logje schrijf, bedenk ik me dat ik nog een lap in het lekwater heb staan. Die ben ik helemaal vergeten uit te spoelen! Benieuwd wat daar uit komt.

As I am writing this, I realise I still haven't rinsed another piece of fabric I put in the meltwater when the first pieces of fabric were done. I'm curious to see what has happened to that fabric.

7 opmerkingen:

Hannie zei

Mooi zijn de lappen geworden! Ik heb ook dezelfde ervaring met het zijdelont.
Ik heb het voorzichtig geborsteld met zo'n borstel met pinnetjes. Wordt het iets beter.

Hannie zei

Nog vergeten: Het zijdevlies kun je het beste verven met een spuitflesje met procion.

marjolijn zei

De lappen zijn prachtig geworden. En ik zou het zijdevlies maar proberen te "kammen". Wie weet wordt het nog wat. En hoe is de laatste lap geworden?
gr. Marjolijn

Ineke zei

De lappen zij in ieder geval mooi geworden, nu de laatste nog.

Joke zei

De lappen hebben mooie kleuren en die verschillende stukjes zijde vind ik ook niet verkeerd.

Nienke zei

Dat ziet er goed uit! Onyx erbij doet het altijd goed geloof ik.

Christina Fokkema zei

je leklapjes zijn gelukkig ook goed geworden. En ach, dat vlies en lontwol komt vanzelf weer van pas en dan weet je niet meer hoe je het zo hebt gekregen,