zondag 5 februari 2012

Inspirerend / Inspiring

Wat is het toch heerlijk dat er in quiltblogland altijd mensen zijn die hun ervaring en tips met je willen delen. Bedankt voor de reacties op mijn strijd met het Valdani-garen. Ik ga jullie tips uitproberen. Hopelijk lukt het dan toch om mijn dronkemanspad met dit garen aan beide kanten te quilten. Ik vind dat dikkere garen zo mooi staan bij het flanel. We zullen zien of het lukt!

Ik heb zelf weinig creatiefs kunnen doen de afgelopen dagen maar het was toch een inspirerend weekend! Gisteren ben ik bij Ginni Fleck geweest, bij de open dag van DIY Textile School. Ginni heeft een nieuwe ruimte voor haar workshops en opleidingen, op korte afstand van het Centraal Station. Gisteren was dus de feestelijke opening.

Mijn dag zat eigenlijk al vol met allerlei andere klusjes en afspraken maar ik ben blij dat ik toch gegaan ben. Ginni's nieuwe ruimte is geweldig! Mooie, ruime werktafels en veel licht.
Verschillende cursisten (van wie ik veel kende van de cursus die ik bij Ginni heb gevolgd) waren met werkstukken bezig. Ze gaven uitleg over wat ze deden en wat de tweejarige opleiding inhoudt. Verder was er allerlei werk van cursus te zien. Het zinderde van de creativiteit, heerlijk!

Het was erg leuk om Ginni en de anderen weer eens te zien! Ik wil nu toch proberen of ik eens in de maand naar de Fiber Art Club Night kan gaan. En als ik klaar ben mijn opleiding voor mijn werk (dit jaar gestart), wil ik heel graag die tweejarige opleiding gaan doen. Eigenlijk wilde ik dat dit jaar al maar ja, ik moest kiezen tussen een opleiding voor mijn werk of de opleiding van DIY. En de opleiding op mijn werk was nu of nooit.
Moeilijk hoor, keuzes maken. Het liefs doe ik alles!

Vandaag opnieuw veel inspiratie opgedaan. Nu in Vijfhuizen op de Patchwork- en quiltdagen. De tentoonstelling vond ik erg mooi. Prachtige werken heb ik gezien! Vooral de quilts van Wietske Kluck vond ik erg de moeite waard. En natuurlijk de tentoonstelling van quiltgroep De-Uitdaging! Geweldig om de quilts die ik op internet kon bewonderen, nu in het echt te kunnen bekijken. Uiteraard zijn ze in het echt nog mooier!


Ik heb mezelf ook weer verwend: heerlijk allerlei nieuwe spulletjes gekocht. De twee potjes verf bij Mijn-Eigen en de rest bij Stof-tot-verven. Bij Stof-tot-verven kreeg ik een pakketje met materialen en instructies om print- of zeefdrukpasta te maken, met een stukje knutselfoam om een stempel te maken.


Hoe de bovenste drie krullerige dingen (goud-, zilver- en bronskleurig) heten, weet ik niet meer. Weet een van jullie dat misschien? Onderaan liggen twee vellen (goud- en zilverkleurig). Dat schijnt Lutrador te zijn, klopt dat?

Verder kocht ik zijdevliezen, zijdelont en throwsters waste. Allemaal kleurloos dus ik kan het zelf verven. Ik ben alleen vergeten te vragen of ik dat dan ook moet voorbehandelen met soda ash.
Daarnaast nog wat  garentjes. De grotere klos is garen om mee te breien. Bij die kraam zag ik zo veel leuke garens! Te veel om allemaal te kopen dus heb ik maar om hun webadres gevraagd. Dan kan ik me later nog eens uitleven (www.bart-francis.be).

De verkoopster bij Mijn-Eigen raadde me aan om mijn aankopen niet direct op te ruimen maar te laten staan en er binnen een week iets mee te doen. Zo kun je voorkomen dat het in je kast belandt en dat je het vervolgens vergeet (of niet meer weet wat je ermee moet). Dat gebeurt me namelijk nogal eens. Zonde.
Dus ga ik deze week maar eens proberen direct iets te doen met de materialen die ik heb gekocht. Al maak ik maar een klein proefje. Hopelijk vanavond al. Misschien een stukje breien met dat grappige garen?

7 opmerkingen:

Ineke zei

De lutrador noemen ze ook wel "fantasie Colback" maar de werking is hetzelfde. De opleiding op de DIY school lijkt me ook geweldig maar zo ver weg hè. Je bent de laatste dagen dus weer heel wat wijzer geworden door van alles in "het echt" te zien.
http://ineke-rens.blogspot.com

neeftje zei

Klinkt als een erg inspirerend weekend!
De tentoonstelling was mooi he! Er zaten zulke prachtige dingen tussen! Groetjes en s6 met uitproberen!

Christina Fokkema zei

Het vlies aan de linkerkant heet creavlies. Althans, die naam werd op een site gebruikt.

En jouw problemen met het garen komt niet door het garen maar door het flanel.

Hannie zei

Dat vind ik nog het leukste aan zulke grote exosities,de winkeltjes om heerlijk rond te neuzen en natuurlijk ook wat te kopen van die bijzondere materialen,zoals je garens en de colback! Veel plezier ermee!

marjolijn zei

Je bent wel lekker aan het shoppen geweest. Dat zijn ook mijn favoriete winkels. Ik was er zaterdag en zat te demonstreren bij De-Uitdaging. Helaas elkaar dus niet kunnen ontmoeten. Moeten we maar wachten tot eind maart, geloof ik.
gr. Marjolijn

Anita zei

Ha Dea, ik heb je gevonden. Grappig maar je hebt in Schoorl vorig jaar, een werkje van mij gefotografeerd.
Ga nog eens rustig kijken wat je allemaal voor mooie dingen hebt gemaakt. Leuk.

Aart zei

De materialen van zijde moet je voorbehandelen met azijn, soda-ash is alleen geschikt voor vezels van plantaardige herkomst, zijde is een dierlijke vezel!
Je hebt wel weer mooie materialen aangeschaft!
http://quiltaart.blogspot.com