zaterdag 28 januari 2012

Mijn eerste dagboekquiltje / My first journal quilt 
Nou, mijn eerste dagboekquiltje voor de dagboekquiltgroep Afier, is dan toch eindelijk af! Van tevoren wist ik precies wat ik wilde: een smaragd die werd versluierd door ‘angst’, ‘kritiek’, ‘oordelen’, ‘regels’ en ‘eisen’.
Ik had al bedacht hoe ik de smaragd wilde creëren (zie dit logje). Om hem echt goed te laten stralen, borduurde ik er daarna kralen en pailletten op.

De sluier maakte ik van een nylon sjaaltje waar ik bovenstaande woorden op borduurde. In eerste instantie gebruikte ik meerdere lagen zwarte nylon waar ik gaten in smolt met de heatgun. Maar ik vond het resultaat te donker. Dus begon ik opnieuw met grijze nylon, één laag. Dat was al beter, maar ik vond het nog te donker.
Bij mijn moeder vond ik toen nog een prachtige (kapotte) armband met precies de goede kleur groene steentjes (links) en een hangertje waar een mooie kraal in zou passen (rechtsboven).


Een geschikte kraal had ik niet maar die heb ik gemaakt daar angelina om een kraal te wikkelen, strijkbout erop (met bakpapiertje uiteraard) en vastgelijmd aan de achterkant van het hangertje.
Tot slot heb ik bovenaan nog wat parelmoerkleurige glitterlijm uitgesmeerd.


I finished my first journal quilt! I transfered the image of an emarald onto organza and embroidered it with beads and sequins (is that the right word?). The emarald is veiled by the words 'fear', 'criticism', 'judging', 'rules' and 'demands', that I embroidered on nylon.

I embellished the background with an old bracelet from my mum and a bead I created with angelina. 

5 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

Wat een denkwerk hieraan vooraf is gegaan. Knap hoor.

Hannie zei

Stralen doet hij zeker! Een heel proces is er aan vooraf gegaan, maar het resultaat is er dan ook naar!

marjolijn zei

Wow, jij hebt goed je best gedaan. Het is wel echt een dagboekquiltje geworden. Heel mooi gemaakt en fijn dat we het hele proces erbij krijgen. Dat geeft het zeker iets extra's.
gr. Marjolijn

Chriss-Cross zei

Het is leuk om aan een klein projectje te werken. Het geeft je het vertrouwen dat het eind in zicht is!
Schitterend van kleur en compositie!

Marijke zei

Mooi je dagboekquiltje!