vrijdag 20 januari 2012

Eerste dagboekquiltje

Voor mijn eerste dagboekquiltje heb ik mijn aantekeningen van de Multi Media cursus van Ginni Fleck maar weer eens tevoorschijn gehaald. Ik wilde namelijk de afbeelding die ik hier postte, overbrengen op stof.

Ik had de afbeelding al geprint en goed laten drogen. Daarna smeerde ik hem in met acryl gel medium en legde hem op een stuk organza. Ik wreef lange tijd met behoorlijke druk met een lepel over de achterkant van de afbeelding. Vervolgens moest het weer goed drogen.De volgende dag maakte ik de achterkant van de afbeelding vochtig en wreef met mijn vingers het papier zo veel mogelijk weg. Dat moest heel voorzichtig gebeuren en kostte daardoor aardig wat tijd.

Inmiddels zit het quiltje in elkaar en is het gequilt. Ik ben er nu kraaltjes en pailletten op aan het borduren. Een tijdrovend klusje. Maar ik heb nog even want het is de bedoeling dat je je eerste quiltje plaatst binnen twee maanden nadat je je hebt aangemeld. Zo ver is het gelukkig nog niet.

3 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

wat jij allemaal beschrijft is inderdaad erg tijdrovend.

Hannie zei

Een leuke techniek met gelmedium, Ik heb het ook vaak toegepast. Maar wij worden wel nieuwsgierig!

Nienke zei

En wat een mooie afbeelding! Mij lukt het niet zo goed met prints, maar ik heb het stukje 'wrijven met lepel' misschien wel overgeslagen :-).