zondag 15 januari 2012

Alweer een week gewerkt / The holiday is over

Na die heerlijke vakantie vol creativiteit was mijn goede voornemen om ook na de vakantie bezig te blijven met stofjes en draadjes. Deze week is dat in ieder geval gelukt.

Ik ben veel aan het uitproberen geweest met het machinaal quilten van de Godin. Van mijn tante kreeg ik een topstitchnaald 80/12  om uit te proberen. In eerste instantie leek het beter te gaan maar later toch weer niet. Misschien was de naald al eerder gebruikt? Dat weet ik eigenlijk niet.
Daarna heb ik de microstitchnaald geprobeerd. Ook met deze naald gaat het beter dan met de topstitch 100/16, maar ik denk dat het voor een deel ook met mijn ervaring en vaardigheid te maken heeft. Lussen heb ik nu niet meer maar soms loopt het toch ook niet helemaal soepel. De naald blijft af en toe in de quilt 'hangen', heel vreemd. En de machine lijkt 'hakkerig' te reageren als ik kleine figuren probeer te quilten, zoals deze rondjes in het midden van de krul.


Mijn tempo van quilten heeft veel invloed op de kwaliteit van het quiltwerk en juist dat vind ik nog erg lastig: in een gelijkmatig tempo quilten. Dat is gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen.
Ik ben al heel blij dat ik het heb aangedurfd het 'gewone' meanderen los te laten en deze quilt op een andere manier te quilten. Het lukt niet altijd geweldig maar dat geeft niet want over het geheel genomen ben ik niet ontevreden met het resultaat.

Zo ver was ik vanochtend.Vandaag heb ik nog weer gequilt dus ik ben weer iets verder. Ik ben benieuwd wanneer ik hem af zal krijgen.

Ik quilt niet alleen aan de Godin maar ga ook verder met de quiltoefeningen die Leah Day opgeeft in de Free Motion Quilt Along, maar daarover later deze week meer.


Daarnaast ben ik deze week verdergegaan met mijn dagboekquiltje. Helaas is het niet gelukt om het in de vakantie af te krijgen maar ik heb nog even voor ik mijn eerste foto moet plaatsen. Voor die tijd moet ik het af kunnen krijgen. Foto's kan ik natuurlijk nog niet laten zien.

Als ik echt weinig tijd heb (of weinig puf) pak ik mijn breiwerkje op. Ook heerlijk om te doen!

Last holiday was packed with creativity and I enjoyed it so much, I'm determined to keep on quilting even though I've started working again. This week has been succesful in that respect. 

I've been quilting the Goddess and tested different needles. The topstitch needle I used last week was too big (100/16) and created loops in the thread. With a topstitch 80/12 and a microstitch needle that problem was solved. 
Still, it doesn't go as smoothly as I wish but I think that's more about me not being experienced enough yet. There's only one solution for that practice, practice, practice. So that's what I've been doing via Leah Day's Quilt Along, but more about that later this week.

In the first photo above  you can see the difficulty I'm having in quilting curved lines in small figures. The second photo shows the progress I'd made until this morning but I have quilted even more since then.

Furthermore I've been working on the journal quilt but I can't show any photo's yet. And when I am pressed for time or a bit tired, I take up knitting. So I'm enjoying myself!


7 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

Dat hakkerige heb ik ook hoor. En die lussen herken ik ook. Niets menselijks is ons vreemd.

Het gelijkmatig quilten is ontzettend moeilijk. Ik begin vaak klein en de motieven worden steeds groter. Ergerlijk is dat.

Ik probeer je te vertellen dat je niet de enige stuntel bent met quilten.

Hannie zei

Je hebt gelijk,het is gewoon een kwestie van oefenen, oefenen enz. Maar dit ziet er al heel professioneel uit!

Heleen zei

Dit ziet er toch prima uit! Perfect wordt het nooit! Maar dat hoeft ook niet. Als je maar tevreden bent.

ina zei

til je misschien je werk onbewust ietsje op? Dat kan het hakkerige gevoel verklaren en ook het idee dat je naald in de stof blijft hangen.
Bij heel kleine patroontjes is het natuurlijk handig om je steeklengte te verkleinen ( standaard is 2.4 , bij grote motieven kun je die ook groter maken.

joke zei

Je Godin wordt mooi.

meta zei

Ik vind dat je quilting al erg mooi is!

Beth from Maine zei

I think you quilting is VERY good. Free motion is quilting that definitely comes with practice. You are right however, I think yours looks very good indeed.