woensdag 18 januari 2012

Free Motion Quilt Along #2

Zoals jullie weten, doe ik mee aan de Quilt Along van Leah Day op The Free Motion Quilting Blog. Afgelopen week ging de les over meanderen in rijen. Zie voor een uitgebreide beschrijving Leah Days blog. Schreef ik vorige keer dat ik mezelf steeds in een hoek quiltte, deze keer kwam Leah met een oplossing: quilten in rijen dus. Ik dacht dat je daardoor het willekeurige patroon dat meanderen moet zijn, zou verpesten. Ik was bang dat je zou zien dat het quiltwerk uit losse rijen zou bestaan. Toch ben ik het zo gaan doen en het valt me eigenlijk erg mee! Het quiltwerk ziet er regelmatiger uit dan als ik willekeurig een richting kies (waardoor ik dus vaak in de knoop kom).

As you know, I'm participating in Leah Day's Quilt Along on The Free Motion Quilting Blog. Last week was all about stippling in rows.
Earlier I wrote about quilting myself into a corner and this seems to be the solution to that. I thought this method might look to structured where stippling should look random, but my sample turned out rather nice! The quilting is more even without losing its arbitrary look. 


Hier is het resultaat. De ene helft heb ik op een andere dag gequilt dan de andere helft. Beide helften zijn redelijk regelmatig, vind ik, maar op de ene helft heb ik groter gequilt dan op de andere. Wel iets om in de gaten te houden dus.

Here's the result. I quilted one half on another day than the other. On both halves the quilting is fairly regular but on one the motives are bigger. 

9 opmerkingen:

meta zei

Maar het hoeft toch niet perse zo regelmatig, ligt een beetje aan wat je wilt maken.

Pat zei

I think your stippling looks great!

Nienke zei

Je gaat goed!

Aart zei

Oefening baart kunst, is het gezegde, maar je ziet het aan je resultaat! Zit niet in over het verschil in meanderen, het verschil maakt het juist spannend, daar kan je gebruik van maken!
http://quiltaart.blogspot.com

AnitaS zei

Het ziet er heel goed uit. Ik ben ook mee gaan doen.

Hannie zei

Het gaat prima zo!het hoeft niet altijd zo gelijkmatig.Oefening baart kunst!

Christina Fokkema zei

kilometers maken. En hoe vaker je het doet, des te minder heb je er last van dat je in een hoekje belandt.

sisbabestitches zei

Well done, it looks great! It is amazing how the rows seem to blend in.

danih03 zei

Nice Job! This is so much fun, isn't it??!!