zondag 14 april 2013

In een reactie op mijn vorige bericht, verontschuldigde Ineke zich voor het geven van haar mening. Ik heb al gemaild dat dat absoluut niet nodig is. Ik vraag tenslotte om jullie mening dus kan ik ook kritiek verwachten.Ik ben juist blij als jullie eerlijk zeggen wat je vindt, of het nu positief is of negatief.
Daar leer ik het meeste van. Al die verschillende ideeën en zienswijzen helpen mij om mijn eigen oordeel te vellen en de quilt te maken zoals ik het mooist vind. Geef dus maar lekker je ongezouten mening!

In dit geval heb ik besloten de godin niet sterker aan te zetten. In werkelijkheid is ze namelijk echt duidelijker dan op de foto, vind ik. Maar ze hangt nog op de ontwerpwand zodat ik haar elke dag zie. Wie weet verander ik dus nog van gedachten.

Ineke apolygized for not being entirely positive about the Goddess. I told her that's not necessary; I really appreciate your candid comments and feedback!

Marrie-jette vroeg nog wat de godin in haar handen heeft. Dat is een spiraal van die de innerlijke kracht en schoonheid symboliseert die deze godin de wereld instuurt.

Marrie-jette asked what the goddess is holding in her hands. It's a spiral that symbolizes her inner strength and beauty that she is sending into the world.

De spiraal zelf zou ik met een andere techniek maken als ik dit quiltje nu zou maken, maar ik wist niet van tevoren dat deze quilt er zo uit zo komen te zien. Eerst was er alleen de spiraal van stof met vliesofix. (Eigenlijk ging het ook het werken met vliesofix. Dat was een les bij Ginni van DIY Textile School.) Toen kwamen de vogeltjes erbij en later ineens ook de Godin. Dit quiltje is echt al werkende ontstaan.

If I were to make this quilt now, I'd probably use a different technique to make the spiral. But I didn't then which way I wanted to go with this quilt. It really developed itself along the way.

Vandaag lag deze enorme lap (240cm x 220cm) onder mijn machine. De foto is met de iPad gemaakt dus van slechte kwaliteit, maar zo krijg je toch een idee van de quilt. De kleuren zijn in het echt natuurlijk veel mooier; de foto hieronder geeft daarvan een beter beeld.
Het is een quilt van mijn tante. Zij heeft het middenstuk gemaakt met die prachtige sterren. Mijn moeder en ik hebben daarom de randen gezet om hem groot genoeg te maken voor over een tweepersoonsbed.

Today I have been quilting this large quilt (240cm x 220cm). The colours of the picture below are more true-to-life.
It's my aunts' quilt. She made the stars and unicoloured blocks in the middle. My mother and me added the borders. 

Ik wist niet zeker of ik deze quilt zou kunnen doorstikken maar vooralsnog gaat het goed en vind ik het erg leuk om te doen!

Voorlopig stik ik alleen nog rechte lijnen: ik quilt het middenstuk helemaal in de naad. Daarna wil ik op de effen tussenblokken een gevederd hart quilten. Dat heb ik al op één blok uitgeprobeerd en dat ging goed! Beter dan verwacht zelfs dus ik kan niet wachten om daarmee verder te gaan.

I wasn't really sure if I would have the skills to quilt a large piece like this but so far so good! For now I'm just quilting straight lines but I plan on adding feathered hearts in the green blocks on point. I'm really looking forward to that.

Echt, wat kun je hier toch blij van worden! Als je een nare dag hebt of een slechte bui zou je eigenlijk gewoon achter de naaimachine moeten kruipen met zo'n prachtige quilt. Daar word je vanzelf weer vrolijk van.

It's such a mood buster to be at my machine quilting this beautiful quilt!


4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Gewoon doen wat je hart ingeeft, komt vanzelf goed!
En de quilt van Tante is prachtig. Lekker quilten maar!

Ingrid zei

Goed! Lekker bezig. Veel plezier verder. Groetjes Ingrid.

Anoniem zei

Leuke blog heb je, je maakt mooie dingen. De quilt waar je nu mee bezig bent is ook erg mooi :))

Anoniem zei

Which program is better and designing and creating an online magazine? Joomla or WordPress?
[url=http://b-apuestas-deportowias.com/][/url]