dinsdag 2 april 2013

De afgelopen ben ik druk geweest met verjaardag, quiltweekend en quiltjes afmaken! Van alles waar ik nog over wil vertellen maar eerst wil ik graag jullie advies over het volgende quiltje, de Godin.Dit weekend heb ik de lucht gequilt. Ik weet niet of ik er helemaal blij mee ben, maar ik heb eigenlijk ook geen tijd om het uit te halen.


Verder wilde ik eigenlijk geen zichtbare afsluitbies dus zette deze stroken en driehoeken aan om de rand helemaal naar achteren te kunnen slaan maar toen ik het quiltje zo zag met de stof van de biezen erlangs, vond ik dat toch mooier staan. Deze biezen haal ik er dus af en ik maak dan toch maar een 'gewone' bies om de rand.
Dit is de Godin voor ik de lucht quiltte en de biezen aanzette.Het grootste 'probleem' vind ik echter het feit dat de godin er te weinig uitspringt. Niet dat ik wil dat ze er heel erg uit knalt, want het moet juist subtiel zijn, maar ze verdwijnt nu wel erg in de achtergrond. En ik twijfel over de manier waarop ik dat kan verbeteren.

Optie 1. Ik haal toch het quiltwerk in de lucht uit en vul die in met een ander, contrastrerend quiltpatroon (bijv. veel hoekiger dan deze ronde vormen).

Optie 2. Ik quilt de hoofdlijnen van de godin nogmaals maar met een ander, donkerder garen.

Optie 3. Ik quilt de hoofdlijnen van de godin nogmaals maar juist met een mooi parelmoer garen dat ik ook in de lucht van mijn landschapje heb gebruikt?

Optie 4. Ik probeer meer accenten aan te brengen met verf (brrr, eng).

Sowieso doe ik nog wat angelina over de spiraal in de handen van de godin. Dan slokt dat niet alle aandacht op. En ik denk dat ik de quilt iets minder hoog moet maken, wat van de lucht wegsnijden dus.

Misschien hebben jullie nog wel heel andere ideeën. Ik lees graag wat jullie ervan vinden!10 opmerkingen:

neeftje zei

Hoe lastig ook denk ik dat ik voor verf zou gaan, heel subtiel dan wel. Groetjes en tot gauw!

Ineke zei

Ik zou ook voor verf gaan. Volgens mij lukt jou dat wel.

Marrie-jette zei

Ik zou ook voor verf gaan.Het is jammer als het zo blijft.

Ingrid zei

De lucht is wel goed, maar je ziet weinig van de godin. Dus de godin benadrukken met contrastgaren. Oranje/rood ofzo. Mag best dik garen of 3x overstikken. En dan nog wat meer toevoegen zijde/organza/tule en/of verf.
S6!

Ingrid zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Niets uithalen! Het enige dat ik zou doen, is de godin wat nuances met paintstick geven in brons of zilver?

Liesbeth Wessels zei

Uithalen is heel gevaarlijk kan zichtbaar blijven dat het uitgehaald is. Verven of extra toevoegen zou mijn oplossing zijn. Voor verven kun je eerst uitproberen op een proefje ! Proeflapjes zijn bij mij altijd heel belangrijk. groeten van liesbeth

yvon zei

Met een paintstick over het stiksel gaan?

Wilma zei

Ik zou voor optie 2 gaan , de godin toch meer benadrukken met een andere kleur garen. Ik weet niet of uithalen een goed idee is, Maar je zou er langs kunnen quilten met een donkere kleur.
(Verven vind ik ook wel een beetje eng. . . )

Groetjes en succes
Wilma

joke zei

Ik zou voor de hoofdlijnen van de Godin garen gebruiken in de kleuren oranje/rood die al in het werk zitten en dan inderdaad dik garen. En wat Hannie zegt, met paintstick kun je ook nog voorzichtig wat kleur aanbrengen. Haar gezicht b.v. en haar armen. Dat is minder heftig dan verf.