woensdag 9 januari 2013

WIP-woensdag

Bij Leah van The Freemotion Quilting Project las ik over WIP Wednesday van Freshly Pieced: elke woensdag laten zien waar je die week aan hebt gewerkt. Dat wil ik ook weleens proberen. Misschien een mooie stok achter de deur om creatief te blijven én erover te bloggen.

Waar heb ik de afgelopen week aan gewerkt?

Mijn sjaal/col: ik ben bijna door mijn eerste bol heen dus op naar de volgende! Ik heb er maandag nog een foto van laten zien dus die laat ik nu even achterwege. Vanavond wilde ik er eigenlijk mee verder maar ik moet nog strijken!

En dat strijken is weer nodig voor een ander project: stadje bouwen. Het is een workshop die ik ga doen bij Quilthoek de Bricoleur in Amsterdam. Een niet te ingewikkeld project en gezellig om te doen samen met mijn moeder, tante en schoonmoeder. Ja, ik neem gewoon de hele familie mee! ;-)

In ieder geval moet ik voor deze workshop plakvlies op deze stofjes strijken.Daarvoor had ik HeatnBond in huis maar halverwege mijn stapel lapjes kwam ik erachter dat ik niet genoeg had. Grrr. Want HeatnBond is hier in de buurt niet te krijgen en op internet kon ik het ook niet vinden. Wel vliesofix natuurlijk, maar het leek me niet handig om twee soorten door elkaar te gebruiken in één project omdat je ze toch iets anders moet verwerken.

Maar toen ik op een quiltforum vroeg of iemand een verkoopadres wist voor HeatnBond was Anne zo lief om me een stukje toe te sturen. Geweldig toch? Kijk trouwens zeker eens op de website van Anne. Je kunt bij haar je quilts prachtig machinaal laten quilten!

Verder heb ik wat steken met koperkleurige garen toegevoegd op mijn Godin. Ik wil in de laatste 'poot' van de oranje spiraal en het koperen rondje ook nog wat koperkleurige steken toevoegen. Het garen is trouwens bijzonder spul, het lijkt wel heel dun plastic. Geen idee hoe het heet maar het geeft een mooi effect. Ooit eens bij Mijn-Eigen gekocht, volgens mij.


(Het bronskleurige stofje glimt wel erg op de foto. Dat komt door het kunstlicht dat erop schijnt. Een volgende keer zal ik een betere foto plaatsen.)Hierna wil ik de ruimte rondom de Godin quilten om de suggestie van een lucht te wekken. Verder denk ik erover om iets van kralen toe te voegen in de Godin zelf, maar hoe of wat precies weet ik nog niet.
En zoals ik eerder schreef, heb ik tule over de groene blaadjes van het landschapje genaaid. ook heb ik de stof voor de achterkant gesneden. Die wil ik er deze week tegenaan zetten en de rand quilten. Daarna wil ik nog schelpjes op de groene blaadjes vastzetten. Dat laatste zal een behoorlijk tijdrovend klusje zijn dus daar ben ik nog wel even mee bezig. Maar toch, het einde is in zicht en dan is er weer een project klaar!

Op mijn ontwerpwand hangen verschillende projecten te wachten (en ook wat kleine quiltjes die al klaar zijn). Denk niet dat dat al mijn wachtende projecten zijn; in de kast ligt nog veel meer! Ik hoop er dit jaar aardig wat af te ronden.


O ja, en ik link dus naar

Grab a button


8 opmerkingen:

marjolijn zei

Hahaha, iedere woensdag een WIP.
Maar dit geeft wel een spirit! Ik hoop dat je steeds wat kunt laten zien. Ik ben aan het opruimen, kom ook veel onafgemaakt werk tegen. Succes!

Christina zei

Je landschapje is er inderdaad van opgeknapt.

feltfree på Åsly zei

Wat een mooie werkstukken

Ineke zei

Dat is wel een goede stok achter de deur.

momiji zei

Your landscape quilt is stunning! I will look forward to seeing it again when it's finished.

Terry Aske Art Quilts zei

The beach scene quilt is wonderful!

neeftje zei

Leuke stok achter se deur, wat is je landschap mooi!

Anoniem zei

Ziet er goed uit Dea, aan projecten geen tekort om te posten op WIP woensdag