woensdag 16 januari 2013

Landschapje en stadje

Het ritme van de WIP Woensdag zit er nog niet helemaal in. Vanavond bedacht ik me ineens: "Het is woensdag! Ik zou mijn W(orks) I(n) P(rogress) posten!"

Nu zit ik met mijn hoofd helemaal bij het leeghalen van de woonkamer omdat de vloer geschuurd en gelakt gaat worden. Helemaal vreemd is het dus niet dat ik er even niet aan dacht.

Maar tussen de bedrijven door heb ik nog wat gedaan. Ik heb een achterkant aan mijn landschapje gezet, de randen gequilt en in het middenstuk wat quilt-/borduurlijnen toegevoegd. Vanavond of morgenochtend wil ik de binding er aan de voorkant machinaal op naaien, dan kan ik het morgen tegenzomen. Daarna ga ik nog schelpjes op de blaadjes vastzetten dus ik ben er nog wel even zoet mee.

Verder heb ik vorige week de eerste les Stadje bouwen gedaan bij de Bricoleur. Wat veel teken- en knipwerk! Pfff. En nu moet ik met al die bouwsteentjes huizen voor een stadje gaan bouwen. Daarna knip ik nog ramen, deuren, bogen en gevelranden e.d. om de huizen en de stad verder aan te kleden.

De lucht ligt er al op, maar daar wil ik nog stroken van maken. Ik had een foutje gemaakt met snijden: de wolken gingen de verkeerde kant op. Daardoor heb ik niet één mooie, lange strook, maar vier smallere stukken. Daar ga ik dus waarschijnlijk nog smalle stroken van snijden die ik in de lengte laat verspringen.

Verder wil ik schuin door mijn stadje, van rechts naar links een rivier laten lopen. Ik twijfel tussen twee stofjes die er 'waterachtig' aandoen.


Ik vind het nog best lastig de bouwstenen zo neer te leggen dat het op huizen lijkt, maar morgen of overmorgen ga ik daar pas echt mee aan de slag. Er moest eerst weer gewerkt worden natuurlijk! En mijn landschapje trekt erg aan me. Dat wil graag afgemaakt worden. Toch moet ik wel met het stadje aan de slag want volgende week donderdag is de volgende les!

Verder ben ik spulletjes aan het klaarleggen voor het huswifproject. Dat project ga ik samen met neeftje maken, gezellig!


En ik link naar 

Grab a button

6 opmerkingen:

neeftje zei

wauw wat een mooie dingen allemaal! ja en de huswife,daar heb ik ook zo'n zin in! tot vrijdag

Ineke zei

Je doet in ieder geval de moeite om er op woensdag te zijn. Volhouden hoor.

Hannie de Beer zei

Leuk om iedere woensdag op je blog te publiceren! Wat me ook nieuwsgierig maakt, is je huisjesproject,en de huswife?
Je hebt heel wat ijzers in het vuur !

momiji zei

It will be so exciting to see the landscape quilt once it's done! I'm also highly intrigued by the last set of fabrics and will look forward to seeing what you do with them.

Pauline zei

Wat een spannende projecten heb je onder handen! Veel plezier met het huswiif, je lapjes zien er alvast heel mooi uit.

Chriss-Cross zei

Je landschap is mooi geworden!