zaterdag 31 december 2011

De laatste dag... The last day...

Ja, de laatste dag van het jaar alweer. Morgen is het een jaar geleden dat ik met deze blog startte. Her en der zie ik terugblikjes op het afgelopen jaar verschijnen. Dat laat ik dit jaar maar even zitten. Veel is er namelijk niet uit mijn handen gekomen. Maar ik ben wel blij dat ik nog steeds (of weer) op mijn blog schrijf en dat, in de laatste week van het jaar, mijn quiltzin weer lijkt te zijn teruggekeerd. Ik begon er echt aan te twijfelen of dat nog zou gaan gebeuren.

Woensdag schreef ik over het eMag "In Stitches". Nienke waarschuwde me dat op de site van Quilting Daily staat dat het tijdschrift niet compatible is met de iPad. Omdat ik wel een app met een proefexemplaar op de iPad downloadde, heb ik de uitgever gemaild om te vragen hoe dat nu toch zit.
Wat blijkt, er is wel een iPad-versie van het tijdschrift maar deze is alleen te downloaden via de iTunes-store en niet via de website. Hoeveel exemplaren je krijgt bij een jaarabonnement wist de vriendelijke medewerker niet. Dat hoor ik na de feestdagen maar ik weet al bijna zeker dat ik een abonnement ga nemen!

Hannie, ik vind de iPad echt geweldig! Ik pak de iPad veel makkelijker dan de laptop/pc en lees dus makkelijker 'even tussendoor' de blogberichten. Achter de laptop/pc zit ik bijna niet meer, alleen als ik langere stukken tekst wil typen. Het scheelt me dus eigenlijk computertijd!De afgelopen dagen heb ik op een proeflap geoefend met een quiltpatroon voor de Godin. Ik heb eerst wat getekend. En daarna op de proeflap gequilt.
Het ziet er misschien wat rommelig uit omdat ik verschillende dingen heb geprobeerd. Uiteindelijk wil ik verder zoals ik de lok onderaan heb gedaan: lange lokken met een krul en daaromheen en tussendoor sterren.

Wat ik echter lastig vind, is hoe ik de stukken om de lokken haar heen zal quilten. Dat moet vrij dicht worden gequilt om contrast te creëren met de haarlokken. Als ik echter heel klein ga meanderen, word dat lelijk, heel hakkerig. Echoën van de sterren geeft net te weinig contrast, ben ik bang. Heeft iemand tips?
Ik ben trouwens echt zo blij met de workshop die ik afgelopen deed bij Ina! Nu durfde ik toch wat meer te proberen én het lukte ook beter. Zo zeer zelfs dat ik het aandurfde om al een stukje op de quilt zelf te doen.Jammer genoeg heb ik de krul te hoog geplaatst. Ik wilde hem eigenlijk naast de spiraal laten eindigen. Maar er komt nog zo veel quiltwerk bij; dat komt vast wel goed. Verder ben ik eigenlijk helemaal niet ontevreden!
 
 


O ja, ik heb ook nog iets afgemaakt, op de valreep! Geen hele quilt hoor, maar een blokje van Poesjes onder Quilts.

Dit blokje heeft maanden stilgelegen maar is nu dan eindelijk klaar. :-) Ik heb geen nieuwe blokjes klaarliggen dus ik mag weer heerlijk stofjes uitzoeken en dan tekenen en knippen.
Dat is een mooie afwisseling tussen het quilten door want dat kan ik niet zo lang achter elkaar vanwege mijn schouder(s) en nek.
Voor nu wil ik jullie bedanken voor het volgen en lezen van mijn blog en voor jullie reacties het afgelopen jaar. Dat maakt het quilten nóg leuker!

Een heel fijne jaarwisseling en ik wens jullie allemaal een liefdevol, gezond en creatief 2012!

The last day of the year has come already. A year ago I started this blog. I haven't finished much this year but I am glad I am still writing and that I am enjoying quilting again. I was beginning to doubt that that would ever return.

Wednesday I wrote about 'In Stitches', a relatively new eMag. The publisher informed me that it is available for iPad as well, via the iTunes Store not via the publisher's website.

The last couple of days I've been trying out some quilting designs for the Goddess. First, I drew something than I tried it out on a sample. Thanks to a workshop with Ina Klugt, I even had the courage to start on the real thing!

I am not sure what to do with the space in between the locks of hair and the stars. I want them quilted pretty densely but I do not know what motif to use. When I meander really small, it looks like little saw teeth, not very pretty. Anyone have any suggestions?

And I finished another little quilt block of the Kittens under Quilts!

Thank you all for reading my blog this past year and for your kind responses. They make quilting even more fun!

For 2012 I wish you lots of love, health and creativity!


7 opmerkingen:

neeftje zei

Lieve dea, ik hoop dat het volgend jaar een fijn, gezond, gezellig en vooral gelukkig jaar wordt voor jullie!!! En dat we elkaar vaker zullen zien, maar dat terzijde. Je godin wordt schitterend, mooi hoor je quiltwerk!
Dikke knuffel!

yvon zei

Wow Dea wat super mooi..... Ik hoop dat je het komend jaar veel energie mag halen uit creatief bezig zijn.......

marjolijn zei

Dat quiltwerk ziet er heel mooi uit! Ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk resultaat gaat worden.
En alvast een heel gezond en creatief 2012 gewenst.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Dat ziet er mooi uit. Gewoon even laten rusten en dan er weer eens naar kijken, misschien krijg je dan een idee hoe je het moet afmaken. Gelukkig nieuwjaar in goed gezondheid met heel veel creativiteit.

Hannie zei

Supermooi wordt dit quiltwerk! Aan een advies waag ik me maar niet,je zult zien dat het met experimenteren zeker lukt tot een mooi geheel te komen!
Een bijzonder en creatief jaar gewenst.

P.S. Ik heb toch nog wat tijd nodig om te beslissen wat ik ga doen,een tablet of een andere iPad. Je hebt gelijk: veel gemakkkelijker dan een laptop.

Christina Fokkema zei

Dat ziet er al heel spannend uit. Als vulpatroon doen kleine rondjes aan elkaar het altijd goed. Je kunt ze ook nog zo groot en klein maken als je wilt.

Anoniem zei

Hoi Dea,

Ik snap wel dat jij niet zo snel werkt, zoals je zei. Als ik naar dit werk kijk, dat kun je gewoon niet snel doen, anders wordt het niet goed, dus het klopt 'goed werk heeft tijd nodig'!