donderdag 21 februari 2013

De dagen gaan te snel! / Time is flying by too fast!

Vorige week geen logje want ik had niets interessants om te laten zien. Niet dat ik helemaal had stilgezeten. Ik heb (eindelijk!) wat verstelklusjes gedaan en ik ben verdergegaan met het quilten van het stadje en het tegenzomen van de biezen van mijn landschapje. Ook heb ik mijn breiwerk weer opgepakt.
Toch best wat gedaan dus maar ja, op een foto zie je daar niet veel van. Behalve van het verstelwerk maar alleen wat foto's van een aangezette knoop of een herstelde naad, vond ik niet echt inspirerend, haha.

No blog last week because I didn't have anything interesting to show. The work I did on my projects wouldn't have shown on a picture. And I didn't think just some photo's of the mending I had done that week, would have been very inspiring.

En deze week ben ik eigenlijk een dagje te laat. Dan heb je vakantie maar eigenlijk nog geen tijd! ;-)

De biezen van het landschapje zitten inmiddels helemaal vast. Ik heb ook nog wat quiltlijnen toegevoegd omdat dat net wat meer definitie geeft aan de zee en de duinen. Nu ben ik bezig schelpjes op de voorkant te naaien.
Ik kreeg hem niet helemaal recht op de foto maar hij is wel recht.


Het is echt nog maar een klein beginnetje, zoals je ziet. De schelpjes zijn niet zo gemakkelijk op te naaien dus hier ben ik nog wel even mee bezig.

The little landscape is now entirely faced and I added some quilting lines for more definition. Now I'm sewing on little shells. It's a rather time-consuming task.


Voor de sjaal/col die ik aan het breien ben, moet ik met een nieuwe bol beginnen. Dat heb ik nog nooit gedaan dus daar gaat mijn tante me vanmiddag mee helpen. Dan kan ik daar ook weer mee verder.

Verder ben ik het stadje aan het quilten. Mag ik even zeggen dat ik dit een vreselijke quilt vind?  Het gedoe met die malletjes en de vlisofix vond ik al geen feest. Maar het quilten vind ik echt helemaal niks.


Eerst probeerde ik het zonder ondertransport, maar door de vlisofix (denk ik) ging dat niet goed: lussen en onregelmatige steken. Voor de zekerheid heb ik het op een proefquiltje nog eens geprobeerd: dat ging goed. Het ligt dus toch aan het stadje en niet (alleen) aan mijn quiltkunsten.

Nu doe ik het met het ondertransport omhoog, rechte lijnen. Maar die rechte lijnen lukken ook niet! Ik laat de naald in de stof staan als ik het hoekje om wil, draai de quilt en kijk of alles recht ligt. Maar als ik begin te naaien, gebeurt het regelmatig dat het toch verspringt en ik een rare hap krijg.
Of je denkt: laat ik daar een leuk zigzagje doen en dan blijkt dat er helemaal niet leuk uit te zien!
Bah, weinig bevredigend om iets te quilten dat je eigenlijk niet mooi vindt worden.Daar komt nog eens bij dat ik de achterkant echt vreselijk lelijk vind worden. Ik heb op sommige plaatsen borduursteken gebruikt. Op de achterkant ziet dat er dus echt niet uit! Mijn vriend zegt dan: "Dat is toch de achterkant; wat maakt het uit." ;-) Maar voor mij maakt dat wel uit, dat begrijpen jullie vast wel
Achteraf weet ik dat ik de stof voor de achterkant pas later had moeten aanzetten, zodat ik hem alleen met nog wat eenvoudige quiltlijnen hoefde vast te zetten. Maar ja, achteraf...


Toch wil ik de quilt wel afmaken dus ik ga met frisse moed verder. Alle huisjes zijn gedaan. Nu 'alleen nog maar' de raampjes en deuren. O ja, en de lucht en het water. Dat ga ik toch weer met vrij quilten proberen want dan kan ik mooiere quiltpatronen maken, vind ik.

I have been quilting the town quilt and I'm not enjoying it very much. I tried freemotioning it but that didn't work out. I think it has to do with bondaweb type of stuff I ironed on the back of the fabrics. When I freemotion it, I keep getting irregular stitches (and not just a little irregular!) and the machine even skips stitches.

So now I'm quilting straight lines with the regular foot and the feed dogs up. But it is not to my satisfaction either. The lines don't come out as straight as I want them, even though I use the needle-down position and carefully check everything is lined up everytime I change direction.

Furthermore, I decided to use some zigzag lines I don't like in hindsight. And the decorative stitches I have used, look really awful on the back. 

All in all, it doesn't feel very satisfying to quilt something you don't actually like the look of. But hey, I just keep on going! All outlines of the houses are done, I 'just' have to do the windows and doors and sky and river...

I'm linking up to
Grab a button

8 opmerkingen:

Ineke zei

Iets wat je niet graag doet werkt nou eenmaal niet prettig, maar vaak is dat je eigen idee. Ik zie het niet hoor. Misschien had je een andere kleur garen op je spoel kunnen doen? Het landschapje is in ieder geval goed geslaagd.

Aart zei

Als je het quiltwerk op de achterkant niet mooi vindt, doe je er toch een andere stof achter, wat let je!!
http://quiltaart.blogspot.nl

Beth zei

After a long time your blog popped back up on my home page. I have missed so much!!

Hannie de Beer zei

Je quiltje is prachtig! Net als Aart zeg ik : gewoon een ( dunne ) achterkant erbij, en met quiltsteken niet door en door hier en daar vastzetten! Je landschapje is ook prachtig!

Chriss-Cross zei

Jammer dat je er weinig plezier aan beleefd. Dat is niet echt bevorderlijk om "het ding" af te maken! Maar je schiet wel lekker op dus even doorbijten!

ingartdotcom zei

Misschien is doorzichtig garen een optie Dea, dan zie je niet alle foutjes (volgens jou zelf)

christina zei

Heeft dat vlisofisx het echt nodig dat je alle raampjes ed ook nog moet quilten? Als je steam a seam had gebruikt was het echt niet nodig geweest. En jij hebt toch niet de echte vlisofix gebruikt?

Nienke zei

Wat heerlijk dat je hier ook gewoon meldt wat je niet bevalt. Dit herkennen we allemaal denk ik en zo houden we met elkaar de moed er in. Oplossingen dienen zich wel weer aan maar af en toe moet je het gewoon even kwijt. En bij dat dorpje stapelen de lagen zich op, dus als dat dichte katoen is met lagen plakspul ertussen, heb je wel een mini hoofdpijndossier.