donderdag 20 oktober 2011

Nu dan echt?

Zal ik nu dan echt het quilten weer oppakken? Na mijn laatste blogje heb ik niets meer gedaan. Waardoor? Druk en met mijn hoofd bij andere dingen. Maar ik kom praktisch elke dag op die geweldige zolder vanwege de was. Ik zie dus wel steeds allerlei projecten liggen waar ik eigenlijk mee verder wil. Dat trekt dus heel zachtjes aan me. En de laatste weken werd dat trekken steeds harder!

Gelukkig is het nu herfstvakantie dus heb ik weer wat meer tijd. Toch maar weer achter de naaimachine gekropen, heerlijk weer! Grappig toch, dat dat gewoon blijft, al heb ik weken niets meer mee gedaan.Van de flanellen dronkemanspad moesten alleen nog wat randen rond het middenblok komen van de achterkant. Ik ben nu de laatste rand aan het maken. Die komt er vandaag wel aan. Dan is het een kwestie van rijgen en dan kan ik lekker gaan quilten.


Voor mijn verjaardag heb ik van Jacqueline mooie lapjes gekregen voor mijn Guisveldplannen. In Veldhoven heb ik daar zelf nog wat stofjes bijgekocht en twee prachtige metallic verfjes. Ik popel om daarmee aan de gang te gaan.
(Ik kom er nu trouwens achter dat de foto's van mijn ideeën en probeerseltje voor mijn Guisveldproject niet meer online staan. Nog iets om binnenkort te herstellen. Hopelijk heb ik de foto's nog wel op de laptop staan.)

Maar er ligt nog een ragtime waarvan ik de randen iets te enthousiast heb ingeknipt. Daarvan moet ik dus wat naadjes repareren. Geen inspirerend klusje maar omdat ik de quilt op school wil gebruiken op de zitting van mijn leeshoekje, wil ik dat nu toch wel gedaan hebben.

De "Godin" ligt ook nog steeds te wachten. Jammer is dat, dan ben ik eigenlijk te lang met een project bezig en dan heb ik er minder zin in. Maar ik wil dit quiltje wel afmaken. Ik ben nu de haarlokken van de godin aan het borduren. Ik denk dat dat het laatste is wat ik eraan wil doen voor ik hem ga rijgen en quilten. Maar dat kan altijd nog veranderen natuurlijk.

En ik had me zo voorgenomen te oefenen met het machinaal quilten, maar daar is nog niets van gekomen. Vanaf vandaag ga ik gewoon weer een nieuwe poging wagen. Ik probeer ook weer wat vaker te posten op mijn weblog want dat mis ik toch ook wel.

Met het bijlezen op jullie blogs ben ik nog niet helemaal klaar maar ik ben toch aardig opgeschoten deze vakantie. Het blijft heerlijk om te zien wat anderen doen en me daardoor te laten inspireren!

A renewed attempt to start quilting and blogging again. I miss both activities very much but am so busy that I don't allow time for them. I want to and am trying to change that.

I've started by picking up some some projects that are near finishing, even though I long to go work with the beautiful fabrics and paints shown in the second picture. They'll have to wait, alas!

(While writing this blog I discovered some of the pictures in older blogs are missing. Apparently there online album is gone. I'll have to restore that sometime soon as well.)

3 opmerkingen:

neeftje zei

Ooo, wat herkenbaar, geen kwestie van niet willen maar er moet zoveel!
Ach iedere keer een stukje!
Groetjes

Anoniem zei

Sorry voor die test maar op een of anderemanier lukte het niet om anders te reageren.
Leuk om weer iets van je te zien en te horen.Het komt wel goed...je bent immers besmet met een quiltvirus en daar kom je nooit meer van af!
Marrie-Jette.

Ineke zei

Gewoon proberen vol te houden, het is veel te leuk en ik miste je.