woensdag 2 maart 2011

Wat hebben we gedaan?

We hebben gespeeld met restjes, garens, draadjes en frutsels, met wateroplosbare stof en wateroplosbare film (er zijn inderdaad tig namen voor, Ina) en met de naaimachine. Heerlijk!

Beide wateroplosbare producten kun je gebruiken om materialen bijeen te houden en aan elkaar te naaien. We begonnen met een proefje met de wateroplosbare stof. Hierop naaiden we een raster met een gewone stiksteek. Dit raster zorgt ervoor dat je werk niet uit elkaar valt als je de wateroplosbare stof hebt weggewassen. Tussen de rasterlijnen brachten we vervolgens een siersteek aan.
Zo ziet mijn proefje eruit (het linkerlapje); ik moet het nog uitspoelen. Dan houd je dus alleen het rastertje met de siersteken over. Je kunt hier vreselijk leuke dingen mee verzinnen en doen.


Rechts ligt het tweede proefje, met wateroplosbare film. Hiertussen heb ik snippers stof (afsnijdsel), afgeknipte draadjes en twee veertjes. Je kunt er van alles tussen doen, als je het maar kunt naaien. Het was de bedoeling dat je dit met vrij machinaal borduren aan elkaar vastmaakt. Helaas waren er niet genoeg naaimachines dus dit proefje maak ik thuis af. Dat wil ik wel doen, want juist dat vrije machinaal borduren vind ik best lastig. Dus wil ik wel even oefenen!

De groep is ook heel gezellig. Ik voelde me gelijk welkom, hoewel ik later instroom (de anderen hebben al vier of vijf lessen gehad). En het is altijd inspirerend om werk van anderen te bekijken en om te zien hoe anderen de opdracht uit te voeren.
Kortom, ik heb een erg leuke avond gehad (zou alleen hebben gewild dat ik mijn naaimachine had kunnen meenemen) waarin ik weer veel ideetjes heb opgedaan. Ik heb alweer allerlei plannetjes bedacht om dit te gebruiken in mijn Guisquilt. :D

9 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat is veelbelovend. Je houdt ons wel op de hoogte denk ik!

ina zei

fijn dat je een leuke avond hebt gehad.

scarves zei

Wish all of the network of friends have a new start .

hope you have a great 2011. Thanks for the link, sweetie!
Titanium Necklaces

Aart zei

Dat ziet er veelbelovend uit!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Leuk he?Ik mag dat ook zo graag doen.Het worden altijd zulke leuke lapjes...
Marrie-Jette.

Heleen zei

Nou dat beloofd nog wat. Leuk dat je al zo'n inspirerende avond hebt gehad.

jacqueline zei

leuk hoor!!!! kom gauw het resultaat bij je bewonderen! groetjes

Beth from Maine zei

That looks like fun!!!

Christina Fokkema zei

Als ik het me goed herinner hebben we dat tweede ook gedaan tijdens de klimtcursus. Wat leuk dat ze jullie verschillende producten en manieren leren.