zondag 10 maart 2013

Stadje! / Town quilt!

Ik geloof dat de WIP Woensdag niet echt werkt voor mij. Woensdags werk ik en dan heb ik 's avonds meestal geen zin om een logje te schrijven maar om iets creatiefs te doen. Ik zou het logje natuurlijk van tevoren kunnen schrijven, maar dat komt er meestal niet van. Als ik schrijf, wil ik het eigenlijk ook gelijk plaatsen. Ik ben veel te ongeduldig om dan te wachten tot woensdag, haha.

WIP Wednesday isn't really working out for me. After a day's work I usually don't feel like blogging but more like sewing or knitting. So a Sunday post instead.

Deze week heb ik mijn stadje (56cmx58cm) afgemaakt, jippie! Ik heb er inderdaad een andere achterkant tegenaan gezet en deze met een paar quiltlijnen vastgezet. Hiervoor gebruikte ik ander garen voor de bovendraad dan daarvoor. Eerst gebruikte ik YLI en nu dunner garen, volgens mij rayongaren, maar er staat geen merk op de klos. De dikte van dit garen kwam dichterbij de dikte van het ondergaren. En prompt ging het quilten ook beter. Bij het quilten zonder ondertransport had ik nog wel draadbreuk maar veel minder dan bij het YLI-garen en ook de steek ziet er aan de achterkant mooier uit.


Hoewel dit niet mijn favoriete project was, heb ik wel veel geleerd van deze quilt. Ik weet welke techniek ik niet geweldig vind en welk effect de verschillende garens geven in combinatie met bijvoorbeeld vliesofix. En ik heb ook gemerkt dat ik nog meer moet oefenen met mijn voeten en handen op elkaar af te stemmen tijdens het vrij machinaal quilten. Ook ga ik nog weleens te snel de bocht door.

En nu hij dan klaar is, ben ik er niet eens heel ontevreden over. Het resultaat valt me mee, als je er niet te dicht met je neus bovenop staat.


 My little town quilt (56cmx58cm) is finished! It hasn't been my favourite project to work on but it did teach me a lot. I learned that this is a technique I don't enjoy. I learned what thread to use on fabric with bondaweb (first I was using to thick a thread). I learned that I need to practise more in order to adjust the speed of my foot on the pedal to the speed of my hands. And I need to slow down when quilting curvy lines.

Overall, I am not displeased with the actual end result. If you don't look too closely, it doesn't look too bad.


10 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Soms kost de voorbereiding en afwerking het meeste tijd, maar dit resultaat is er dan ook naar! Een erg leuke stad, net als bij het quiltwerk kun je zien, dat er aandacht aan is besteed!

janneke zei

Een plezier om naar te kijken. Mooi geworden!

Anoniem zei

Goed van jou dat je het toch afgemaakt hebt. Ziet er mooi uit Dea, maar een vraag voeten? Normaal 1 voet en met BSR helemaal geen voet ?? Ha, ha.

Chriss-Cross zei

Ik vind ook niet alle technieken die ik uitprobeer even leuk, maar klasse dat je hem helemaal afgemaakt hebt! Hang 'm gewoon in de huiskamer, zodat je getriggerd wordt om weer iets nieuws te maken!

christina zei

Wanneer je het stadje een tijdje weglegt waar je em niet kunt zien en dan tover je het weer tevoorschijn zul je merken dat je er heel anders (tevredener) tegenaan kijkt. Het is nu nog vers al dat naaien. Want er zitten wel heel veel kleine stukjes op. Hij is mooi geworden en in ieder geval weer een affo!

Beth zei

Every experience is a learning experience - some pleasant, some not so much (smile)

momiji zei

I think your town quilt is beautiful! Congratulations on finishing it!

mia zei

Leuke vrolijke stad is dit, en wat goed dat je verandering van garen een beter effect heeft gegeven.

Anoniem zei

prachtig!! Mooi al die huisjes

janny zei

nog maar net begonnen met quilten hoop ooit ook deze prachtige quilt te maken
Janny