maandag 5 maart 2012

Momigami

Op de blogs van Liesbeth, Aart, Janneke en Nienke las ik over het stikken op papier. Ik herkende het verfrommelen van het papier om het soepeler te maken. Op de cursus Mixed Media van DIY Textile School leerden we op verschillende manieren stof en papier samen te verwerken. Een van die manieren was momigami. Dit is een Japanse techniek waarbij je wat olie in je handen doet en dan papier verfrommelt en weer uitvouwt. Dit herhaal je een aantal minuten (dus veel vaker dan Di Wells in het filmpje op de blog van Nienke) tot het papier helemaal soepel is. Je kunt allerlei soorten papier op deze manier bewerken. Hieronder een foto van een pagina uit een tijdschrift met papier zoals in de Libelle (dunner dan van een glossy bijv.).


 Liesbeth, Aart, Janneke and Nienk wrote about sewing on paper which reminded me of a technique I learned in a Mixed Media class I took last year. The technique was momigami, a Japanese technique to make paper more pliable, like textile. You fumble up the paper with oil in your hands and unfold it again. Repeat for a couple of minutes until the paper is pliable. This can be done with different types of paper. In the picture above, I used a page from a magazine.

7 opmerkingen:

Joke zei

Wat grappig dat je olie op je handen doet. Nog een speciale soort olie?

feltfree på Åsly zei

Wat een leuk resultaat.

Nienke zei

Nog zo'n leuke toepassing zeg, ik ga het steeds leuker vinden!!

Hannie zei

Een erg leuke toepassing van papier.! Zijn de "bloemen" van stof?

Liesbeth Wessels zei

Wat fijn dat je het zo goed beschrijft. De enige vraag die ik heb, "doet het er toe welke olie " Huidolie, slaolie, olijfolie ???
Ga ik zeker uitproberen, heel leuk dat we zo aanvullend werken, groeten van liesbeth

Anoniem zei

wat een apart effect.

Dea zei

Ik kan me niet herinneren dat de soort olie van belang was. Volgens mij maakt dat niet uit.

De bloemen zijn niet van stof, maar dat zijn afbeeldingen op het papier, Hannie.

Ik ben wel benieuwd wat de olie doet met tissuepapier. Dat is natuurlijk veel dunner dan het papier in een tijdschrift.