vrijdag 6 april 2012

Quilt Vrijdag / Quilting Friday

Van Goede Vrijdag heb ik Quilt Vrijdag gemaakt. Ik heb lekker gewerkt aan de libelle die ik bij Susan Brubaker Knapp begon. Helaas trekt of bobbelt de stof wel na al dat thread sketchen. Blijkbaar heb ik dat wat intensiever gedaan dan Susan. Ook nu ik het heb gequilt, is het nog duidelijk te zien. Hopelijk kan ik dat toch nog oplossen, op een of andere manier.


Today I turned Good Friday into Quilting Friday and worked on the dragon fly I started in Susan Brubaker Knapp class. Unfortunately, the fabric puckers after all that thread sketching. Apparently I've thread sketched more intensively than Susan. It shows even after I quilted it. Hopefully, I can still fix it, somehow.


Het quiltje ligt nu klaar om af te werken. Ik denk dat ik er een gedeeltelijk zichtbare bies om wil. Dat geeft net wat meer pit. Nu nog bedenken hoe ik dat netjes kan doen. Misschien kan ik beter een zichtbare bies rondom doen.


This little quilt is ready to be finished. I want to use a partially visible binding to give a little spunk. I'm just not quite sure how to do that exactly. Maybe it's better to show the binding all around the quilt.

12 opmerkingen:

Ingrid zei

Prachtig Dea. Ik ben trots op je.
Maak maar gauw helemaal af. Verdient een plekje aan de wand.
Groetjes Ingrid.

Corinne zei

Geweldig waren de workshops bij Susan. Je libelle wordt heel erg mooi. Prachtige kleuren heb je gebruikt. Als je zorgt dat er overal evenveel gequilt is zal het bobbelen misschien wel minder worden.
Ben heel benieuwd naar je blad. Ik heb zelf zitten twijfelen of ik het blad of het viooltje zou gaan maken. Uiteindelijk is het het viooltje geworden. Hij is inmiddels gequilt en ga ik van de week op het blog zetten.

Hannie zei

Hier ook weer een prachtig resultaat van de workshops! Ik had je al even gezien op de groepsfoto. Geweldig om zo samen om samen enkele dagen mooie dingen te maken!

Hannie zei

Ik zie dat je problemen hebt met het bobbelen? Je kunt een stoomstrijkijzer voorzichtig boven de achterkant houden, en dan wat gladtrekken.De randafwerking kun je het allerlaatste doen en wat inwerken. Wat ook goed helpt is in een ring quilten.Succes!

Anita zei

Dea wat een plaatje. Toevallig heb ik net een boek van haar gekocht. Zo leuk. Had de workshop ook wel willen volgen.
De cursus bij Ginni is ook heel erg leuk. Dat stof verven smaakt naar veel meer. Vrijdag en zaterdag de laatste 2 lessen.

Heleen zei

Practig! wordt erg mooi! En heerlijk zo'n vrije dag.

ina zei

je hebt er nu niet veel meer aan maar denk je er wel aan om bij het machinaal borduren/quilten ( threadsketching dus ook ) de persvoetdruk van je machine te verminderen.
Dat kan nog wel eens bobbelen voorkomen.
Werkte je bij Susan op één laag stof of al op een sandwich? Even proeflapje maken voor druk en spanning is altijd aan te raden.
Al die quiltjes worden erg leuk trouwens.

Nienke zei

Het is zo'n mooi plaatje dat ik denk dat je alleen zelf over het bobbelen valt, ik zie het niet hoor, prachtig, op die achtergrondlap....wow!

Chriss-Cross zei

Als de de achtergrond ook wat meer bewerkt met Threadsketching, zoals Susan met die cirkels liet zien, dan krimpt de achtergrond t.o.v. de libelle en wordt het bobbelen een stuk minder. Werk daarbij evenredig aan de libelle èn aan de achtergrond.
Die donkere bies rondom maakt het helemaal af!

marjolijn zei

Ik vind het wel heel mooi geworden. Je hebt zulke mooie kleuren gebruikt. Ik vind het bobbelen op de foto wel meevallen. Je hebt wel onwijs hard gewerkt!
gr. Marjolijn

christina zei

Dat bobbelen heb ik ook. En susan had het zelf ook zei ze. Maak nu maar eerst een sandwich en quilt de rest. Wellicht valt het dan mee. En anders zou ik gewoon persen en dan gaan de meeste bobbles wel weg.

Danielle Hudson zei

Hi Dea! I awarded you with the Liebster Blog Award! Go to my blog and check it out!! Congrats!!