zondag 15 mei 2011

Collages

Zo, eindelijk weer eens een berichtje! Voor de meivakantie hebben we met papier gewerkt bij Mixed Media. We hebben olie gebruikt om papier te bewerken tot het bijna aanvoelt als stof. Er is een (Japanse) naam voor maar die ben ik even kwijt. Mijn blaadje (uit een tijdschrift) is wat grauw geworden (door de zwarte inkt van de letters) maar andere afbeeldingen werden prachtig. Ik ga het zeker nog eens proberen.


Verder hebben we collages gemaakt met papier en stofjes. We gebruikten behangplaksel om de papieren en stofjes op elkaar te plakken.De onderste collage is eigenlijk door de hele groep gemaakt. Ik legde het eerste stukje papier neer. Vervolgens moest ik een plaats opschuiven en daar iets toevoegen en mijn buurvrouw voegde dus iets aan mijn werk toe. Daarna schoven we allemaal weer een plaats op, en zo verder tot we weer bij ons eigen werk stonden.
Het is niet de bedoeling dat ik de de onderste en grootste collage in zijn geheel gebruik. We hebben een soort kader gemaakt waarmee ik mooie stukje eruit kan halen om te gebruiken (op een kaart of quilt of verzin het maar). Erg leuk om te doen weer! 

At Mixed Media we used oil to make paper feel like cloth and we made some collages of fabrics and papers. It was fun!

6 opmerkingen:

Handmade by Mai zei

Wat leuk dat je buurvrouw ook meedenkt.

Christina Fokkema zei

Die bovenste methode, met olie, dat is helemaal nieuw voor mij. Met welk doel gebruik je olie? Als bindmiddel?

Heleen zei

Heel bijzonder allemaal! Grappig om te zien.

Hieke zei

Wat is ie mooi geworden, je Momigami (dat is dat Japanse woord), de oranje bloemen doen het mooi op het grijsgewordne papier. Ga je deze nog verwerken?

Beth from Maine zei

I love the last picture. Wonderful the way you assembled the elements. The DYI school looks like loads of funtoo.

Dea zei

@Christina: Je giet een klein beetje olie in je handen en verfrommelt dan het papier. Blijf een aantal minuten kneden. Zo maak je het papier soepeler.

@Hieke: Geen idee of ik er nog wat mee ga doen of dat ze in mijn Probeerselmap belanden.

@Beth: DYI is absolutely great fun!